عناب(خرمای قرمز یا خرمای چینی) یک میوهٔ بومی ایران (استان خراسان) و از جمله خوراکیهای خوب و خوشمزه میباشد که خواص فراوانی نیز دارد .
طبیعت عناب از نظر مزاجی سرد و مرطوب(مایل به معتدل)است.
بخشی از خواص عناب:
تقویت کننده سیستم مغز و اعصاب است و عملکردهای آن از جمله وضعیت حافظه را بهبود میدهد. آرامبخش و خوابآور خوبی نیز محسوب میشود.
عناب برای مشکلاتی نظیر بالا بودن قند، چربی یا فشار خون و همچنین غلظت خون نقش مؤثری به عنوان درمان کمکی دارد.
عناب دارای طیف وسیعی از املاح معدنی و انواع ویتامینها و مواد مغذی است. به عنوان مثال عناب تازه و رسیده منبع غنی از ویتامین c است که یک ویتامین محلول در آب با خواص آنتی اکسیدانی بسیار قوی میباشد و در سلامت پوست و مخاط نقش مهمی ایفا میکند. مواد معدنی فراوان عناب نیز نقش مهمی در بالا بردن سلامتی و قدرت دفاعی بدن دارند. یکی از این مواد، عنصر روی (زینک) است که یک آنتی اکسیدان و ضد رادیکال آزاد معروف بوده و اثرات عالی روی تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین بهبود عملکرد کبد، معده، سیستم عصبی و پوست دارد.
از جمله اثرات عناب روی کبد میتوان به حفاظت کنندگی، تصفیه و پاکسازی کبدی اشاره کرد. همچنین عناب به تولید خون روان و سالم و دفع مواد زائد و سموم از بدن کمک شایانی میکند و دارای اثرات ضد غلظت خون است.
برخی از تاثیرات مثبت عناب روی پوست عبارتند از: روشن کننده پوست، برطرف کردن جوشهای چرکی پوست،از بین بردن حالتهای کهیر و خارش ها و حساسیت های پوستی، رفع خشکی پوست و نرم کردن آن به ویژه در اوقاتی که شرایط محیطی رو به خشکی میروند(مثل فصل پاییز)
از اثرات مفید عناب روی روده ها میتوان به خاصیت نرم کنندگی مدفوع و کمک به اجابت مزاج آسان اشاره کرد(خاصیت ضد یبوست عناب)
همچنین عناب غنی از پتاسیم بوده و به عنوان درمان کمکی برای کنترل فشار خون بسیار مفید است.
عناب یک انتخاب مناسب برای افرادی است که قصد کاهش وزن دارند.
به قلم دکتر شیرین مهدوی.