عناب(خرمای قرمز یا خرمای چینی) یک میوهٔ بومی ایران (استان خراسان) و از جمله خوراکی‌های خوب و خوشمزه میباشد که خواص فراوانی نیز دارد .

طبیعت عناب از نظر مزاجی سرد و مرطوب(مایل به معتدل)است.

عناب
عناب

بخشی از خواص عناب:

تقویت کننده سیستم مغز و اعصاب است و عملکردهای آن از جمله وضعیت حافظه را بهبود می‌دهد. آرامبخش و خواب‌آور خوبی نیز محسوب می‌شود.

عناب برای مشکلاتی نظیر بالا بودن قند، چربی یا فشار خون و همچنین غلظت خون نقش مؤثری به عنوان درمان کمکی دارد.

عناب دارای طیف وسیعی از املاح معدنی و انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی است. به عنوان مثال عناب تازه و رسیده منبع غنی از ویتامین c است که یک ویتامین محلول در آب با خواص آنتی اکسیدانی بسیار قوی میباشد و در سلامت پوست و مخاط نقش مهمی ایفا میکند. مواد معدنی فراوان عناب نیز نقش مهمی در بالا بردن سلامتی و قدرت دفاعی بدن دارند. یکی از این مواد، عنصر روی (زینک) است که یک آنتی اکسیدان و ضد رادیکال آزاد معروف بوده و اثرات عالی روی تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین بهبود عملکرد کبد، معده، سیستم عصبی و پوست دارد.
از جمله اثرات عناب روی کبد می‌توان به حفاظت کنندگی، تصفیه و پاکسازی کبدی اشاره کرد. همچنین عناب به تولید خون روان و سالم و دفع مواد زائد و سموم از بدن کمک شایانی میکند و دارای اثرات ضد غلظت خون است.

عناب
عناب

برخی از تاثیرات مثبت عناب روی پوست عبارتند از: روشن کننده پوست، برطرف کردن جوشهای چرکی پوست،از بین بردن حالت‌های کهیر و خارش ها و حساسیت های پوستی، رفع خشکی پوست و نرم کردن آن به ویژه در اوقاتی که شرایط محیطی رو به خشکی میروند(مثل فصل پاییز)

از اثرات مفید عناب روی روده ها می‌توان به خاصیت نرم کنندگی مدفوع و کمک به اجابت مزاج آسان اشاره کرد(خاصیت ضد یبوست عناب)

همچنین عناب غنی از پتاسیم بوده و به عنوان درمان کمکی برای کنترل فشار خون بسیار مفید است.
عناب یک انتخاب مناسب برای افرادی است که قصد کاهش وزن دارند.

به قلم دکتر شیرین مهدوی.

این نوشته منتشر شده در بلاگ می باشد. جهت اضافه کردن به علاقمندی های مرورگر خود بر روی لینک صفحه کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.